Avond voor belangstellenden Rotterdamse Vrijmetselaarsloges op vrijdagavond 17 maart 2017.

Een paar keer per jaar houden wij een (open) avond voor belanghebbenden. Iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in de vrijmetselarij en er meer over wil weten, is van harte welkom.

Op een avond voor belangstellenden zorgen we voor een inspirerende lezing (vaak van een niet vrijmetselaar) en vertellen Rotterdamse Vrijmetselaren hun verhaal onder de titel: ‘Waarom ik vrijmetselaar ben’.

U kunt zich onder aan de pagina voor deze avond voor belangstellenden inschrijven. Deze avond is op 17 maart 2017 en begint om 20:00. (deur is open om 19:15).

Lezing over ‘Wat is God?’

 

Waarom is er iets en niet niets? Een adembenemende gedachte voor wie er even bij stilstaat. En omdat er iets is: het universum, de wereld, huis, tuin en keuken, stellen we ons vaak de beklemmende vraag wat eigenlijk de zin van dit alles is. Vijfentwintighonderd jaar lang hebben filosofen, schrijvers en dichters met dat mysterie geworsteld.

Ton de Kok is gepromoveerd in de geesteswetenschappen, oud-marinier, voormalig lid van de Tweede Kamer en tegenwoordig docent godsdienstfilosofie op een middelbare school in Amsterdam. Hij mengt zich regelmatig in het publiek debat op de opiniepagina’s van de landelijke dagbladen. Gevoed door zijn veelkleurige levenservaring geeft hij met een journalistieke pen in een persoonlijk document een boeiend beeld van de bestaansworsteling van bijna veertig filosofen en schrijvers met de vraag Wat is God?

Vrijmetselaars in Rotterdam

Na de pauze gaan verschillende Rotterdamse Vrijmetselaren hun persoonlijk verhaal vertellen waarom ze vrijmetselaar zijn en hoe ze daartoe zijn gekomen, wat het voor hun betekent van ‘zoeken naar wat verbindt’ en ‘wegnemen wat mensen verdeelt’ en hebben ze gevonden wat ze zochten binnen de vrijmetselarij.

De avond begint om 20:00 (inloop vanaf 19:15) en zal rond 22:00- 22:30 uur eindigen. Toegang is gratis en u kunt hieronder zich verplicht* aanmelden.

* Er wordt alleen toegang verleend aan de bezoekers die zich hebben aangemeld.
* U krijgt een bevestiging van uw aanmelding per mail.

Adres:
Podium O950 (Rotterdamse Vrijmetselaarsgebouw)
Oostmaaslaan 950 te Rotterdam

Je kan je hier aanmelden!

Deze avond wordt georganiseerd door alle Rotterdamse Vrijmetselaarsloges, te weten:
Maandagavond: Loge De Drie lichten
Maandagavond: Loge Eensgezindheid
Maandagavond: Loge Memphis (gemengde loge M/V)
Dinsdagavond: Loge Acacia
Dinsdagavond: Loge Frédéric Royal
Woensdagavond: Loge Delta
Woensdagavond: Loge De Eendragt
Donderdagavond: Loge De Drie Kolommen
Donderdagavond: Loge Tamarisk
Zaterdag: Loge Concord (Engelstalig)