Open avond vrijdag 3 november 20:00 uur
Een paar keer per jaar houden de Rotterdamse Vrijmetselaarsloges een (open) avond voor belangstellenden. Woont u in de regio Rotterdam en bent u geïnteresseerd in de vrijmetselarij dan bent u van harte welkom in onze loges op 3 november 2017 om 20:00 uur (wij verzoeken u om 19:30 uur aanwezig te zijn).

Tijdens deze open avond bieden wij u een inspirerende lezing aan verzorgd door filosoof en wetenschapper André Klukhuhn. Na de pauze leggen Rotterdamse Vrijmetselaren uit wat het voor hen betekent om Vrijmetselaar te zijn.

Wilt u aanwezig zijn op deze avond schrijft u zich dan in via het formulier onderaan deze pagina.

Onderwerp van de lezing:
De vreemde lus. Het verbond tussen filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst.

In zijn lezing De vreemde lus betoogt Klukhuhn dat de verschillende intellectuele activiteiten van de mens – filosofie, wetenschap, kunst en godsdienst – niet strijdig zijn maar juist in een complementair verbond onscheidbaar met elkaar samenhangen.

De grote filosoof en wetenschapper André Klukhuhn (1940) houdt zich al jaren bezig met de menselijke geest. De algehele geschiedenis van het denken is zijn magnum opus: de weergave van een leven lang denken. Klukhuhns basisgedachten zijn dat het menselijke bewustzijn uniek is en dat wetenschap en kunst, als twee aspecten daarvan, per definitie altijd tegenstrijdig zijn, maar tegelijk ook niet zonder elkaar kunnen: ze zijn complementair.

André Klukhuhn is geen vrijmetselaar.

Wat betekent het om Vrijmetselaar te zijn
Na de pauze gaan wij in op de betekenis van Vrijmetselaar zijn. Aanwezige Rotterdamse Vrijmetselaren vertellen waarom ze vrijmetselaar zijn. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen over de vrijmetselarij.

Inschrijven
De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en eindigt rond 22:00 – 22.30 uur. Toegang is gratis bij verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.

* Er wordt alleen toegang verleend aan de bezoekers die zich hebben aangemeld. U krijgt een bevestiging van uw aanmelding per mail retour.

Adres:
Podium O950 (Rotterdamse Vrijmetselaarsgebouw)
Oostmaaslaan 950 te Rotterdam

Aanmelden voor deze avond gaat via deze webpagina (onderaan)

Deze avond wordt georganiseerd door alle Rotterdamse Vrijmetselaarsloges:
Maandagavond: Loge De Drie lichten
Maandagavond: Loge Eensgezindheid
Maandagavond: Loge Memphis (gemengde loge M/V)
Dinsdagavond: Loge Acacia
Dinsdagavond: Loge Frédéric Royal
Woensdagavond: Loge Delta (Schiehaven 16 in Rotterdam – Vlaardingse loge)
Woensdagavond: Loge De Eendragt
Donderdagavond: Loge De Drie Kolommen
Donderdagavond: Loge Tamarisk
Zaterdag: Loge Concord (Engelstalig)