Lezing op 22 oktober belooft duidelijkheid

Deze lezing op 22 oktober 2015 jl. was een groot succes gezien de hoeveelheid aanwezigen die nieuwsgierig waren naar ‘Het verloren symbool’ en meer uitleg over de vrijmetselarij in het bijzonder. Wilt u ook een avond voor belangstellenden (Open dag) bezoeken? Eerst volgende datum is donderdag 28 januari 2016. Geïnteresseerd? U kun zich hier aanmelden!

Dan Brown’s roman ‘Het verloren symbool’ gaat over de vrijmetselarij. Miljoenen exemplaren gingen er van het boek wereldwijd over de toonbank en binnenkort komt de film uit. Vrijmetselarij wordt daardoor weer in het middelpunt van de belangstelling geplaatst, want de broederschap is het decor en speelt eigenlijk zelfs een hoofdrol in de roman. Ook in Brown’s bestseller ‘De Da Vinci Code’ speelde de vrijmetselarij al een rol. Maar wat is het geheim, dat de leden bewaren en wat is het verloren symbool? Wat is er in Dan Brown’s boeken waar en wat is er niet waar?

Ook Rotterdam kent vrijmetselaarsloges. Wat gebeurt daar en wat voor soort mensen zijn er lid? In ‘Het verloren symbool’ trekt Dan Brown een sluier weg van een deels verborgen wereld vol mystiek, genootschappen en geheime ruimtes. Dat deed hij al eerder in ‘De Da Vinci Code’. Maar op het betrouwbaarheidsgehalte van zijn onthullingen kwam destijds veel gefundeerde kritiek. Heeft hij daarvan geleerd of moeten wij ook ‘Het verloren symbool’ met een korreltje zout nemen, als hij bijvoorbeeld de vrijmetselarij beschrijft?

Lezing en rondleiding

Op donderdag 22 oktober 2015 zal Paul Marseije, hoofdbestuurslid van de Nederlands Orde van Vrijmetselaren, in een lezing aan de hand van het boek in de wereld van Dan Brown duiken. Hij zal daarbij meer vertellen over de feiten, fictie en de mysteries van de vrijmetselarij. Aansluitend is er een rondleiding door het logegebouw van de vrijmetselaars. De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt ruime aandacht, net als het verloren symbool. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met leden over de vrijmetselarij en de loges.

Locatie: Oostmaaslaan 950 te Rotterdam. Aanvang 20.00 uur; zaal open 19:30 uur.
Toegang € 2,50 (Inclusief 1 consumptie)

U kunt zich hieronder aanmelden!

[contact-form-7 id=”651″ title=”Aanmeldingen Lezing Dan Brown en de Vrijmetselarij”]