Open avond vrijdag 13 april 20:00 uur
Een paar keer per jaar houden de Rotterdamse vrijmetselaarsloges een (open) avond voor belangstellenden. Woont u in de regio Rotterdam en bent u geïnteresseerd in de vrijmetselarij dan bent u van harte welkom in ons logegebouw op 13 april 2018 om 20:00 uur (wij verzoeken u om 19:30 uur aanwezig te zijn) in Rotterdam.

Tijdens deze open avond bieden wij u een inspirerende lezing aan verzorgd door dichter, schrijver en filosoof Jabik Veenbaas. Na de pauze leggen Rotterdamse vrijmetselaren uit wat het voor hen betekent om vrijmetselaar te zijn.

Wilt u aanwezig zijn op deze avond schrijft u zich dan in via het formulier onderaan deze pagina.

Onderwerp van de lezing:
De Verlichting als bron van inspiratie.

Hoe komt het toch dat die Verlichting steeds weer terugkeert in het hedendaagse debat rond cultuur en politiek.

Waarom is dat tijdperk zo belangrijk voor ons?

En wat houdt die Verlichting nou eigenlijk in?

Jabik Veenbaas, auteur van het boek De Verlichting als kraamkamer en vertaler en inleider van werk van onder meer Immanuel Kant, Julien Offroy de Lamettrie en Edmund Burke, zal in een heldere en toegankelijke lezing antwoord geven op deze vragen. Hij zal daarbij veel aandacht geven aan de ontstaansgeschiedenis van de Verlichting en hij zal de betekenis van het tijdperk verklaren aan de hand van het werk van een aantal spraakmakende denkers.

Over Jabik Veenbaas
Jabik Veenbaas werd geboren in Hijlaard, een dorp in de weidestreek tussen Leeuwarden en Sneek. Daar is hij ook opgegroeid.

Nadat hij aan het christelijk gymnasium te Leeuwarden zijn diploma had gehaald, verhuisde hij naar Amsterdam. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Amsterdam en Fries en Wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit (VU). Hij heeft van het schrijven zijn beroep gemaakt: Veenbaas is vertaler, criticus, dichter en schrijver.

Jabik Veenbaas is geen vrijmetselaar.

Wat betekent het om vrijmetselaar te zijn
Na de pauze gaan wij in op de betekenis van vrijmetselaar zijn. Aanwezige Rotterdamse vrijmetselaren vertellen waarom ze vrijmetselaar zijn. U krijgt de gelegenheid om vragen te stellen over de vrijmetselarij.

Inschrijven
De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en eindigt rond 22.30 – 23:00 uur. Toegang is gratis bij verplichte aanmelding via het onderstaande digitale formulier*.

* Er wordt alleen toegang verleend aan de bezoekers die zich hebben aangemeld. U krijgt een bevestiging van uw aanmelding per mail retour.

Adres:
Podium O950 (Rotterdamse vrijmetselaarsgebouw)
Oostmaaslaan 950 te Rotterdam

Inschrijven voor deze avond, doe je door hier te klikken!

Deze avond wordt georganiseerd door alle Rotterdamse vrijmetselaarsloges:
Maandagavond: Loge De Drie lichten
Maandagavond: Loge Eensgezindheid
Maandagavond: Loge Memphis (gemengde loge M/V)
Dinsdagavond: Loge Acacia
Dinsdagavond: Loge Frédéric Royal
Woensdagavond: Loge Delta (Schiehaven 16 in Rotterdam – Vlaardingse loge)
Woensdagavond: Loge De Eendragt
Donderdagavond: Loge De Drie Kolommen
Donderdagavond: Loge Tamarisk
Zaterdag: Loge Concord (Engelstalig)