Oogst van Alida Dors

Een methode

Een medebroeder in mijn loge heeft eens de Vrijmetselarij omschreven als een “methode”. Ik vond dat een krachtige samenvatting van hetgeen ik zelf meende te ervaren. Ik heb toen waarschijnlijk niet goed opgelet want het is mij ontgaan waartoe die methode dan kán of moet leiden. Helaas heb ik verzuimd dit later te vragen. En nu durf ik het ineens niet meer. Dus rest mij niets anders dan zélf het antwoord op die vraag te formuleren.

Nou voorruit, komt ie ! :

Volgens mij moet de “methode” er onder andere toe leiden, de moed op te brengen je eigen gelijk en overtuigingen in twijfel te trekken. Met alle onzekerheid die daar bij hoort. Dat is de negatieve factor die er nu eenmaal bij hoort als het lukt de moed te verzamelen.

Maar de “winst” is lastiger uit te leggen. Misschien wel een vrediger, intenser, bewuster, rijker en daardoor gelukkiger voortgaan der dagen. En nog wat symptomen die ik nog niet zo goed in woorden kan uitdrukken.

Ik heb nog geen Verlies- en Winstrekening opgemaakt. Tot die tijd, blijf ik nieuwsgierig. Als ik de balans moet opmaken, laat ik het weten.

TvT

14-10-2014

Een Methode

Berichtnavigatie


Een gedachte over “Een Methode

  1. Ik als buitenstaander zie het als een reis zonder bestemming. De reis is de zin, de transformatie die de reis je door laat maken is de winst. Dan is er de hoop dat je als je aan het einde komt van je reis achterom kan kijken en zien dat jouw pad vele anderen heeft gekruist. En dat jij op die momenten voor die ander een verschil hebt gemaakt.

    Dank dat ik mocht reageren.

Geef een reactie